Απάνθρωπη η φορολόγηση για ανείσπρακτα μισθώματα

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 17:37

Σε ό,τι αφορά τους ενοικιαστές σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, τιμωρούνται αφού το Κράτος αφήνει πλέον ως μοναδική διέξοδο «την κίνηση των διαδικασιών έξωσης εναντίον όσων δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους…».

Την αντίθεσή της στη ρύθμιση της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για τη φορολόγηση εσόδων από ακίνητα εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (Π.ΟΜ.ΙΔ.Α.) χαρακτηρίζοντάς την «κατάφωρα αντικοινωνική και παράλογη» καθώς «χιλιάδες εκμισθωτές ακινήτων σε όλη τη χώρα θα πρέπει να πληρώσουν φόρο για όλα τα μισθώματα του έτους 2014 που δεν έχουν εισπράξει από τους ενοικιαστές τους».

Η Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. υπενθυμίζει ότι ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος (Ν.4172/2013) «εξαφάνισε» την πάγια διάταξη της δυνατότητας εκχώρησης των ανείσπρακτων μισθωμάτων στο Δημόσιο, η οποία δικαίως επέτρεπε τη μη φορολόγησή τους γι΄αυτά, με στόχο να παγιδεύσει χιλιάδες ιδιοκτήτες σε όλη τη χώρα, οι οποίοι δεν φτάνει που δεν εισέπραξαν τα ενοίκια του 2014 που δικαιούνταν, και ουδεμία πρακτική δυνατότητα έχουν να τα εισπράξουν από αδύναμους οικονομικά ή και «εξαφανισμένους» ενοικιαστές τους.

«Τώρα θα πρέπει, για πρώτη φορά, να τα δηλώσουν ως δήθεν εισπραχθέντα εισοδήματα και να φορολογηθούν γι' αυτά από το πρώτο ευρώ, με συντελεστή 11% για τα πρώτα 12.000 ευρώ, και 33% για τα υπόλοιπα, πλέον χαρτοσήμου 3,6% για όλα τα μισθώματα πλην κατοικιών!!!» υπογραμμίζει.

Κάνει λόγο για τιμωρία «με τον πιο βάναυσο και θηριώδη τρόπο» όσων ιδιοκτητών στήριξαν και εξακολουθούν να δείχνουν έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη προς τους ενοικιαστές τους, «περιμένοντας τους πότε θα μπορέσουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους...».

Πηγή: naftemporiki.gr

Search Code

Property Search

sq.m
sq.m